مقدمه‌ای کوتاه در معرفی LabVIEW و کاربردهای صنعتی و پژوهشی آن

معرفی LabVIEW و پیاده سازی

معرفی نرم افزار LabVIEW : در بحث معرفی LabVIEW در مقدمه نرم افزار آن را مورد برسی قرار می‌دهیم. نرم‌افزار LabVIEW به دلیل ارتباط بالا با سخت‌افزار و پشتیبانی از تمام پروتکل‌های استاندارد صنعتی از یک سو و گرافیکی بودن زبان برنامه‌نویسی آن از سوی دیگر، به عنوان یکی از …

ادامه نوشته »

ممریستور (Memristor) و حافظه مقاومتی چیست؟

ممریستور (Memristor) مخفف چه واژه‌ای است؟ ممریستور [1] ، مخفف واژه Memory Resistor به معنای حافظه مقاومتی (Memristor) است (شکل 1). از لحاظ سخت‌افزاری، یک ابزار میکروسکوپیک است که می‌تواند شرایط الکتریکی ماقبل خود را حفظ کند و با این ترفند می‌توان، حافظه موقتی را حتی پس از قطع جریان …

ادامه نوشته »

داده در کش (Cache) چگونه خوانده و نوشته می شود ؟

داده در کش - Write-allocate - Write-allocate - Write no-allocate - Write-through - Write-back

برای دسترسی به داده ها در کش و همچنین برای خواندن [1] ، نوشتن [2] و بالانویسی [3] داده ها بر روی حافظه‌‌های کش، الگوریتم‌ها و کنترل کننده‌های متعددی استفاده شده است. در این مقاله در مورد نحوه‌ی نوشتن و خواندن داده در داخل کش و همچنین در مورد روش‌های …

ادامه نوشته »

نگاشت کش(حافظه پنهان) و انوع نگاشت های کش چیست؟

نگاشت کش (حافظه پنهان)

در این مقاله در مورد انواع نگاشت های حافظه کش (نگاشت مستقیم ، نگاشت کاملا انجمنی ، نگاشت انجمنی جمعی) صحبت خواهیم کرد؛ از این رو اگر با اصطلاحات و واژگان حافظه کش (حافظه پنهان)، سطوح حافظه کش ، حافظه های DRAM ، حافظه های SRAM ، حافظه های eDRAM …

ادامه نوشته »

بازشناسی گفتار (تشخیص گفتار) و مشکلات آن چیست

بازشناسی گفتار و مشکلات آن در بسیاری از متون از کلمه تشخیص گفتار به جای بازشناسی گفتار استفاده می‌شود. البته ترجمه تخصصی کلمه Speech Recognition به فارسی، بازشناسی گفتار است. بازشناسی گفتار (تشخیص گفتار) به عنوان یکی از مهم‌ترین دسته‌های پردازش گفتار می‌باشد. بازشناسی گفتار به طور خلاصه یعنی تبدیل …

ادامه نوشته »

پردازش گفتار چیست؟ اهداف و انواع پردازش گفتار چه می باشد؟

پردارش گفتار - انتقال گفتار

این مقاله در مورد مفاهیم اولیه‌ی پردازش گفتار، اهداف و انوع آن و نیز در مورد انتقال گفتار صحبت می‌کند گفتار چیست؟ گفتار به عنوان مهم‌ترین ابزار ارتباطی بین انسان‌ها شناخته می‌شود.گفتار نوعی صوت حاوی کد است که عمل کدینگ آن را مغز به عهده دارد. روند تبدیل یک پیغام …

ادامه نوشته »

حافظه eSRAM (کش L4) چیست و چه تفاوتی با دیگر حافظه ها دارد

حافظه کش L4 eSRAM تعبیه شده

در این مقاله بیشتر در مورد حافظه eSRAM تعبیه شده در تراشه (L4) و کاربرد آن صحبت خواهیم کرد؛ از این رو اگر با اصطلاحات و واژگانی جدیدی همچون حافظه های eDRAM ، حافظه کش (حافظه پنهان)، حافظه های DRAM ، حافظه های SRAM ، سطوح حافظه کش ، مواجه …

ادامه نوشته »

حافظه های eDRAM (کش L4) چیست و تفاوت آن با DRAM و SRAM ؟

حافظه های eDRAM اینتل

در این مقاله در مورد حافظه های eDRAM ، eSRAM ، DRAM ، SRAM (کش L4) و همچنین در مورد حافظه های ۱T-SRAM و ۲T-SRAM و نیز در مورد حافظه های NV-SRAM و مزایا و معایب هر کدام از آن ها صحبت خواهیم کرد. در مورد حافظه ی کش و …

ادامه نوشته »

SoC چیست (سیستم های بر تراشه) و استفاده از آنها چه مزایا و معایبی دارند ؟

سیستم های بر تراشه یا همان SoC چیست ؟ ”سیستم بر تراشه“ یا SoC * همان‌طور که از نامش مشخص است، قرار دادن یک سیستم به صورت کامل، در داخل یک تراشه (چیپ) می‌باشد. به عبارتی یک سیستم بر تراشه یا همان SoC تمام هر آنچه که به یک سیستم الکترونیکی …

ادامه نوشته »

حافظه پنهان (کش) در پردازنده‌های چند هسته ای

حافظه پنهان کش در پردازنده core i7‌ شرکت اینتل

در بخش قبل(حافظه کش (پنهان) و سطوح آن چیست و چه کاربردی برای پردازنده دارد ؟) در مورد حافظه پنهان و سطوح آن صبحت کردیم، اما در این مقاله می‌خواهیم در مورد حافظه پنهان کش و کاربرد آن در چند پردازنده‌ها یا پردازنده‌های چند هسته‌ای صبحت کنیم. همان‌طور که در …

ادامه نوشته »

حافظه کش (پنهان) و سطوح آن چیست و چه کاربردی برای پردازنده دارد ؟

حافظه های کش

حافظه کش چیست حافظه داخل پردازنده‌ها را حافظه پنهان یا حافظه کش تشکیل می‌دهد، در داخل پردازنده‌ها، مانند شکل ‏1‑1 عموما معماری حافظه کش‌ها در چند سطح [1] ایجاد می‌شود که عموما حداکثر تا ۳ سطح می‌باشد، سطح یک L1 نزدیک‌ترین حافظه به پردازنده‌ می‌باشد و اصولا حجم کمتری نسبت …

ادامه نوشته »