محصولات آموزشی

آخرین مطالب

ممریستور (Memristor) و حافظه مقاومتی چیست؟

ممریستور (Memristor) مخفف چه واژه‌ای است؟ ممریستور [1] ، مخفف واژه Memory Resistor به معنای حافظه مقاومتی (Memristor) است (شکل 1). از لحاظ سخت‌افزاری، یک ابزار میکروسکوپیک است که می‌تواند شرایط الکتریکی ماقبل خود را حفظ کند و با این ترفند می‌توان، حافظه موقتی را حتی پس از قطع جریان …

ادامه نوشته »

داده در کش (Cache) چگونه خوانده و نوشته می شود ؟

داده در کش - Write-allocate - Write-allocate - Write no-allocate - Write-through - Write-back

برای دسترسی به داده ها در کش و همچنین برای خواندن [1] ، نوشتن [2] و بالانویسی [3] داده ها بر روی حافظه‌‌های کش، الگوریتم‌ها و کنترل کننده‌های متعددی استفاده شده است. در این مقاله در مورد نحوه‌ی نوشتن و خواندن داده در داخل کش و همچنین در مورد روش‌های …

ادامه نوشته »

نگاشت کش(حافظه پنهان) و انوع نگاشت های کش چیست؟

نگاشت کش (حافظه پنهان)

در این مقاله در مورد انواع نگاشت های حافظه کش (نگاشت مستقیم ، نگاشت کاملا انجمنی ، نگاشت انجمنی جمعی) صحبت خواهیم کرد؛ از این رو اگر با اصطلاحات و واژگان حافظه کش (حافظه پنهان)، سطوح حافظه کش ، حافظه های DRAM ، حافظه های SRAM ، حافظه های eDRAM …

ادامه نوشته »

بازشناسی گفتار (تشخیص گفتار) و مشکلات آن چیست

بازشناسی گفتار و مشکلات آن در بسیاری از متون از کلمه تشخیص گفتار به جای بازشناسی گفتار استفاده می‌شود. البته ترجمه تخصصی کلمه Speech Recognition به فارسی، بازشناسی گفتار است. بازشناسی گفتار (تشخیص گفتار) به عنوان یکی از مهم‌ترین دسته‌های پردازش گفتار می‌باشد. بازشناسی گفتار به طور خلاصه یعنی تبدیل …

ادامه نوشته »

پردازش گفتار چیست؟ اهداف و انواع پردازش گفتار چه می باشد؟

پردارش گفتار - انتقال گفتار

این مقاله در مورد مفاهیم اولیه‌ی پردازش گفتار، اهداف و انوع آن و نیز در مورد انتقال گفتار صحبت می‌کند گفتار چیست؟ گفتار به عنوان مهم‌ترین ابزار ارتباطی بین انسان‌ها شناخته می‌شود.گفتار نوعی صوت حاوی کد است که عمل کدینگ آن را مغز به عهده دارد. روند تبدیل یک پیغام …

ادامه نوشته »

حافظه eSRAM (کش L4) چیست و چه تفاوتی با دیگر حافظه ها دارد

حافظه کش L4 eSRAM تعبیه شده

در این مقاله بیشتر در مورد حافظه eSRAM تعبیه شده در تراشه (L4) و کاربرد آن صحبت خواهیم کرد؛ از این رو اگر با اصطلاحات و واژگانی جدیدی همچون حافظه های eDRAM ، حافظه کش (حافظه پنهان)، حافظه های DRAM ، حافظه های SRAM ، سطوح حافظه کش ، مواجه …

ادامه نوشته »

حافظه های eDRAM (کش L4) چیست و تفاوت آن با DRAM و SRAM ؟

حافظه های eDRAM اینتل

در این مقاله در مورد حافظه های eDRAM ، eSRAM ، DRAM ، SRAM (کش L4) و همچنین در مورد حافظه های ۱T-SRAM و ۲T-SRAM و نیز در مورد حافظه های NV-SRAM و مزایا و معایب هر کدام از آن ها صحبت خواهیم کرد. در مورد حافظه ی کش و …

ادامه نوشته »

SoC چیست (سیستم های بر تراشه) و استفاده از آنها چه مزایا و معایبی دارند ؟

سیستم های بر تراشه یا همان SoC چیست ؟ ”سیستم بر تراشه“ یا SoC * همان‌طور که از نامش مشخص است، قرار دادن یک سیستم به صورت کامل، در داخل یک تراشه (چیپ) می‌باشد. به عبارتی یک سیستم بر تراشه یا همان SoC تمام هر آنچه که به یک سیستم الکترونیکی …

ادامه نوشته »

حافظه پنهان (کش) در پردازنده‌های چند هسته ای

حافظه پنهان کش در پردازنده core i7‌ شرکت اینتل

در بخش قبل(حافظه کش (پنهان) و سطوح آن چیست و چه کاربردی برای پردازنده دارد ؟) در مورد حافظه پنهان و سطوح آن صبحت کردیم، اما در این مقاله می‌خواهیم در مورد حافظه پنهان کش و کاربرد آن در چند پردازنده‌ها یا پردازنده‌های چند هسته‌ای صبحت کنیم. همان‌طور که در …

ادامه نوشته »

حافظه کش (پنهان) و سطوح آن چیست و چه کاربردی برای پردازنده دارد ؟

حافظه های کش

حافظه کش چیست حافظه داخل پردازنده‌ها را حافظه پنهان یا حافظه کش تشکیل می‌دهد، در داخل پردازنده‌ها، مانند شکل ‏1‑1 عموما معماری حافظه کش‌ها در چند سطح [1] ایجاد می‌شود که عموما حداکثر تا ۳ سطح می‌باشد، سطح یک L1 نزدیک‌ترین حافظه به پردازنده‌ می‌باشد و اصولا حجم کمتری نسبت …

ادامه نوشته »

فهرست دوره هاي لبويو

فهرست دوره هاي لبويو

فهرست دوره هاي لبويو از هفته‌ی هفتم دوره‌های آموزشی لبویو به بعد، تحت عنوان فهرست "ترفند‌های برنامه نویسی لبویو" نام‌گذاری می‌شوند. شما می‌توانید این فیلم‌های آموزشی را از طریق بخش زیر یا لینک ترفندهای برنامه نویسی لبویو دنبال کنید.

ادامه نوشته »

پردازنده DSP معماری داخلی

معماری پردازنده DSP

پس از معرفی رویژن‌های متمایز پردازنده DSP سری C55x شرکت TI ، اکنون به بررسی دقیق‌تر این خانواده از پردازنده‌ها می‌پردازیم. اما پیش از آن بد نیست به پیشنیاز علمی ورود به حوزه‌ی معماری کامپیوترها و پردازنده‌ها اشاره‌ای داشته باشیم. اگر شما دانشجوی رشته‌های کامپیوتر یا برق بوده‌اید (یا هم …

ادامه نوشته »

طراحی اسنابر RC و اصول آن

طراحی اسنابر RC

در پست قبل به لزوم استفاده از مدار اسنابر در مبدل‌های توان پرداختیم. در این پست می‌خواهیم به تکمیل این بحث پرداخته و اصول طراحی اسنابر RC‌ را مطرح کنیم. روشی که در این جا مطرح می‌کنیم در قالب یک مثال و به ضورت گام به گام طرح می‌شود. اصول …

ادامه نوشته »

پردازشگرهای سیگنال دیجیتال C55x

Revision های پردازشگرهای سیگنال دیجیتال

در این پست و در ادامه‌ی بخش اول از مبحث مهم و جذاب معماری پردازنده‌های خانواده‌ی C55x شرکت TI می‌خواهیم به بررسی یکی از نکات کاربردی در مورد معماری CPU های پردازشگرهای سیگنال دیجیتال بپردزایم. پردازشگرهای سیگنال دیجیتال خانواده C55x و بحث Revision ها هر خانواده از CPU ها که …

ادامه نوشته »

میکروکنترلرهای ARM تگزاس اینسترومنتس

میکروکنترلرهای ARM تگزاس اینسترومنتس - میکروهای آرم TI

میکروکنترلرهای ARM تگزاس اینسترومنتس در سه دسته ی کلی از این رو در این پست می‌خواهیم در ارتباط با میکروکنترلرهای ARM تگزاس اینسترومنتس که در دسته‌ی میکروهای ۳۲ بیتی این شرکت جای دارند و از معماری ARM استفاده می‌کنند صحبت کنیم. شرکت Texas Instruments مانند خیلی دیگر از شرکت‌های فعال …

ادامه نوشته »

مدار اسنابر چیست و لزوم استفاده از آن چه می‌باشد؟

نوسانات لحظات کلیدزنی که راه حل آن استفاده از مدار اسنابر می‌باشد.

مدار اسنابر|کاهش تنش|الکترونیک قدرت|منابع تغذیه‌ی سوئیچینگ در این پست با در نظر گرفتن یک مدار مبدل کاهنده که از آن با نام مبدل Buck‌ نیز یاد می‌شود، تلفات زمان کلیدزنی (روشن شدن ماسفت و خاموش شدن دیود هرزگرد) بررسی شده و پدیده‌ی بیش‌ولتاژی توضیح داده می‌شود. در حین توضیحات نمودارهای جریان و ولتاژ سوئیچ‌ها و روابط ریاضی مورد نیاز برای محاسبه‌ی تلفات خاموش شدن دیود که منشأ فیزیکی آن پدیده‌ی بازیابی معکوس دیود می‌باشد، ارائه گردیده است.

ادامه نوشته »

در برنامه نویسی Wrapper‌ چیست ؟

Wrapper در برنامه نویسی

گروه فنی مهندسی آرتوان متخصص در طراحی و ساخت سیستم‌های پردازشی-کنترلی ( مبحث رپر Wrapper‌ چیست ) موضوع Wrapper در برنامه نویسی بخش اول مفهوم Wrapper‌ چیست ؟ در بخش اول از بحث Wrapper ابتدا سراغ کلیات و مفاهیم می رویم. معنای لغوی Wrapper‌ چیست ؟ معنای لغوی Wrapper که از فعل …

ادامه نوشته »

ساخت فایل زیپ در لب ویو

فایل زیپ

در این فیلم آموزشی LabVIEW‌ نحوه ساخت فایل زیپ را خواهید آموخت.   در این آموزش به روش ساخت فایل Zip از روی فایل های داخل یک پوشه پرداخته شده است. اصولاً فایل زیپ باعث جلوگیری از پراکندگی فایل های ساخته شده در یک پروژه می شود.   چه زمانی بهتر …

ادامه نوشته »

ایجاد قابلیت صفر کردن مقادیر چارت‌ها در لبویو

ویدئوی آموزشی tare - صفر کردن مقادیر چارت

ویدئوی آموزشی Tare – صفر کردن مقادیر چارت شست‌ و هفتمین مسأله‌ی آموزشی LabVIEW – در این ویدئوی آموزشی، یک مثال ساده اما کاربردی از روش صفر کردن یا Tare کردن مقادیر یک چارت را می‌آموزید. حتماً تا حال مشاهده‌ کرده‌اید که چطور به کمک تنها یک دکمه، ترازو‌های دیجیتال صفر …

ادامه نوشته »

آموزش لب ویو

آموزش لب ویو | LabVIEW | دانلود رایگان

آموزش لب ویو  : آموزش LabVIEW بصورت آموزش های رایگان در سایت قرار گرفته این آموزش های رایگان لبویو به دو صورت می‌باشد ۱- آموزش توضیحی لب ویو LabVIEW ۲- آموزش تصویری لب ویو LabVIEW  آموزش تصویری لب ویو – LabVIEW رایگان است که به دوبخش کلی دسته بندی شده است و …

ادامه نوشته »

ترانزیستور چیست و چرا اهمیت دارد

ترانزیستور لامپ خلا رله و کامپیوتر

از لامپ خلا تا ترانزیستور و منطق ریاضی! اکثرا گفته می شود که ترانزیستور عنصر اصلی در تمام الکترونیک است. قدرت کامپیوتر های مدرن تماما به استفاده از ترانزیستور ها به صورت مدار مجتمع تکیه دارد. ارتباط میان لامپ خلا ، رله ، کلید های الکترومغناتیسی ، ترانزیستور و کامپیوتر  …

ادامه نوشته »

آموزش لب ویو – تب کنترل در نقش سلکتور کیس استراکچر

تب کنترل

استفاده از تب کنترل در نقش کیس سلکتور  ِ کیس استراکچر از همین سری از آموزش ها سری هم به این صفحه بزنید. در این بخش از آموزش لب ویو ، به سراغ یک ترفند در استفاده از تب کنترل می‌رویم. Tab Control در اصل برای بهبود نمای برنامه در بخش …

ادامه نوشته »

ترمیستور چیست و تفاوت آن با سایر سنسورهای دما

سنسور ترمیستور یکی از انواع سنسورها دما می باشد. ترمیستور در همین ارتباط نگاهی به پست های مربوط به ترموکوپل ها و سنسورهای دمای RTD بیندازید. هر سه مورد ترموکوپل، سنسورهای RTD و ترمیستورها از انواع سنسورهای دما هستند. امکان استفاده در رنج وسیعی از کاربردها را دارند. اما معایب …

ادامه نوشته »

آموزش دی اس پی های خانواده C5000

فیلم آموزش دی اس پی

بخش دوم از فیلم آموزش دس اس پی با رویکرد برنامه نویسی در CCS در این ویدئوی آموزشی می خواهیم برنامه ای را که در فیلم قبلی در یک کامپایلر آنلاین نوشتیم به CCS منتقل کنیم. در این جا نکات و ریزه کاری هایی وجود دارد که با آن آشنا می‌شویم. …

ادامه نوشته »

آموزش پردازش سیگنال با DSP های C5000

آموزش برنامه نویسی به زبان C

بخش اول از آموزش پردازش سیگنال بر روی پردازنده های DSP خانواده ی C5000 این بخش در مورد آموزش پردازندهای DSP به زبان C می‌باشد. در صورت علاقه به دسترسی مستقیم به مجموعه فیلم های آموزش DSP سایت ما، به این صفحه سری بزنید. سؤالات و نظرات خود را در پایین …

ادامه نوشته »